Luna Nouă în Berbec – Seism mental

Luna Nouă în Berbec (21 martie 2023 h19:22) reduce posibilitățile întreținute artificial de o minte nedisciplinată și mărește șansele unei reușite datorată unificării a două sau mai multor puncte de vedere. Măștile sub care fricile și mândria noastră s-au deghizat cad una după alta atunci când curajul și onoarea devin vectori de acțiune.

Marte în Gemeni, guvernatorul Lunii Noi, în careu cu aceasta, produce un seism mental a cărui forță poate dărâma barierele sau întări apărările. Mișcarea compulsivă de atac – retragere sau de seducție – abandon este un dans în doi timpi al cărui ritm poate fi întrerupt de claritate și decizie. Iluzia unor opțiuni multiple generează o realitate imaginată și netrăită și îngheață cursul natural al creșterii psihice.

Luna Nouă în Berbec în conjuncție cu Mercur în Berbec produce idei îndrăznețe și fixează obiective competitive. Rapiditatea răspunsului și siguranța de sine evidențiază un nivel superior de cunoaștere, abilitate și măiestrie. Deși polemicile și taberele se fac și se desfac cu ușurință, selecția naturală va favoriza pe cei care vor ști ce, cum și cui să ofere informații. Anxietatea și intoleranța la critică sau observații pot isca războaie a căror adevărată cauză este sensibilitatea noastră infantilă.

Mercur în Berbec în careu cu Marte în Gemeni apasă simultan pe accelerație și pe frână, provocând confuzie și iritare. Teama de a nu rata o ocazie mai bună și dificultatea de a controla impulsul agresiv ne constrâng să trecem la act înainte de a avea o perspectivă mai complexă și o strategie pe măsură. Alianțele făcute de dragul interesului de moment se rup la primul semn de dezacord sau control. A găsi scuze pentru nereușită în ideile pe care le-ai prins din zbor încurajează repetarea unui scenariu binecunoscut.

Marte în Gemeni în trigon cu Saturn în Pești cristalizează o bună parte din dualitățile conceptuale care ascund puternice conflicte emoționale. Perechile de opoziții (iubire-ură, naștere-moarte, zi-noapte) încep să se desfacă din ghemul de cunoștințe învățate și preluate ca atare, lăsând loc liber unei noi paradigme. Empatia înmoaie rațiunea gata să pornească la război cu oricine nu se supune acelorași reguli sau cu cei care vor să ierte în loc să pedepsească.

Venus în Taur în sextil cu Saturn în Pești caută să vindece corpul și sufletul împăcând dorințele cu realitatea. Plăcerile simple și sănătoase sunt semnul armoniei atât cu propria natură, cât și cu Mama Natură. Relația de iubire și grijă cu ființa noastră și cu cei apropiați devine astfel creuzetul în care Omul Nou își poate desăvârși misiunea.

Pictură de Florescu Octavian