Luna Nouă în Balanță / Libra New Moon

Luna Nouă în Balanță – Cutia Pandorei

Luna Nouă în Balanță (26 septembrie 2022 h00:54) redresează o secvență dintr-un tipar relațional dobândit și perpetuat de-a lungul generațiilor până în punctul de maximă întindere. Corectitudinea și egalitatea ca principii civilizatoare și formatoare de cultură și de conștiință devin bastioane ale unei ere care își pierde rapid contururile și se dizolvă în masa amorfă a haosului primordial, împins în realitate de regresia psihică colectivă.

Luna Nouă în Balanță în conjuncție cu Mercur rx în Fecioară trece prin mai multe filtre informațiile a căror valoare este pusă sub semnul întrebării de repetatele greșeli de relatare. Schimbarea poziției sau atitudinii vis-a-vis de o interacțiune nedefinită de un cadru formal produce confuzie și neînțelegeri, și se recreează contextul interogativ al cărui scop începe să obosească și să plictisească.

Venus în Fecioară, guvernatoarea Lunii Noi în Balanță, în conjuncție cu aceasta, întărește tendința de precauție și protecție la care am fi renunțat de bunăvoie dacă lacunele din conversații nu ar fi fost atât de flagrante. Aspectele practice și utilitare ale legăturilor sociale și amoroase cântăresc mult mai greu decât orice propunere tentantă cu finalitate incertă.

Venus în conjuncție cu Mercur rx în Fecioară trece în revistă întămplările din ultima perioadă și desface pe rând nodurile și blocajele mentale care au obstrucționat și obnubilat intențiile și motivațiile părților. De la lipsa de romantism la mercantilizarea erosului, de la trădarea valorilor personale la sterilizarea afectelor, spectrul comportamental și reacțional evidențiază o profundă frică de tot ce este spontan, autonom și în afara controlului personal.

Marte în Gemeni în careu cu conjuncția Venus – Mercur rx în Fecioară deschide o cutie a Pandorei care conține fragmente de personalitate, multipli centri psihoizi și indecizii cronice. Tensiunea mentală se scurge rapid în dialogurile care se vor clarificatoare și constructive și generează scurtcircuitări logice și verbale ale căror consecințe sunt retragerea, frustrarea și enervarea. Asumarea unor afirmații este punctul fragil pentru cei care nu știu ce vor, însă le e greu să admită, și pentru cei care sunt deja implicați în alte angajamente.

Luna Nouă în Balanță în opoziție cu Jupiter rx în Berbec subliniază diferențele majore de principii individuale și relaționale care stau la baza atâtor legături nepotrivite și superficiale. Necesitatea de a ne ocupa de problemele trecutului personal și de a interveni într-un mod responsabil anulează încercările sortite eșecului de a arunca vina pe umerii altcuiva și de a ne muta bagajul emoțional în curtea vecină.

O altă Eva de Cornelia Tersanszki