Luna Nouă în Gemeni – Variantele

Luna Nouă în Gemeni (30 mai 2022 h14:30) mixează diferite posibilități, opinii și puncte de vedere în încercarea de a găsi coerență și stabilitate în modelele mentale depășite sau inadecvate realității. Atingerea extremelor nu mai este doar un exercițiu de gimnastică mentală, ci și un efort de a ieși dintr-o narațiune care ne-a dictat compulsiile și comportamentul în cel mai subtil mod. Intriga, departe de a fi simplă, atinge un punct culminant decisiv dincolo de care există o paletă mai bogată și mai atractivă de alegeri.

Luna Nouă în Gemeni în sextil cu Marte în Berbec dozează resursele pe care le putem folosi într-o direcție anume și precipită un nou capitol ale cărui contururi nu sunt foarte clare încă, insă a cărui iminență o simțim de câteva săptămâni. Deși energia este la cote înalte, uneori prea multă activitate este contraproductivă și scade concentrarea. Testarea anumitor soluții sau ipoteze este indicată înainte de a demara la viteză maximă și de a ne implica total în ceea ce ne provoacă, contrariază sau frustrează.

Luna Nouă în Gemeni în sextil cu Jupiter în Berbec deschide un orizont larg de variante ce ne pot fie copleși, fie bucura. Scenariile au la bază o dorință autentică de a ieși din zona de confort și de a încerca ceva nou, nemaitrăit sau neconvențional. Independența în gândire se vede nu neapărat în apărarea orgolioasă a propriilor păreri, ci în abilitatea de a observa imaginea de ansamblu și de a nu permite erorilor de judecată să se strecoare în chip de adevăr.

Marte conjunct Jupiter în Berbec dă startul unei noi aventuri personale, relaționale, profesionale sau spirituale al cărei sens îl vom înțelege și integra pe deplin peste 12 ani. Ceea ce nu am avut curajul sau forța să facem devine pe neașteptate ușor de dus la capăt și necesar în contextul unor nemulțumiri mocnite și a unor neplăceri majore. Scânteia care aprinde focul poate să apară fie pe fondul unor tensiuni, fie din impulsul de proteja spațiul personal.

Mercur rx în Taur, guvernatorul Lunii Noi, în careu cu Saturn în Vărsător, forțează o decizie matură și responsabilă și o separare între plăceri și capricii pe de o parte, și sacrificii și renunțări pe de alta. O conversație ce are în centru viitorul poate să producă o ruptură, o separare sau să întărească o bază deja solidă și asumată. Conștientizarea consecințelor din trecut asupra noastră și a celuilalt lămurește o problemă delicată ce a influențat mai mult sau mai puțin subtil eforturile noastre de a clădi un mod de viață, un statut sau o relație durabilă.

Venus în Taur în sextil cu Saturn în Vărsător pune accent pe ceea ce este cu adevărat important, și anume grija de sine și de propriul corp, disciplina interioară, respectare legilor naturii și a regulilor sociale. Măsura în ceea ce facem devine un imperativ datoriă tendinței generale de a exagera, a întrece limita și a ieși în evidență prin orice mijloace și din orice motive.

Artă de Mihai Ungureanu