Luna Nouă în Gemeni – Scurtcircuit

Luna Nouă în Gemeni (10 iunie 2021 13:52) creează confuzie și haos în mințile celor care sunt obișnuiți să caute sensul și explicația, lăsând deschise câteva direcții de investigat. De la neînțelegeri flagrante la repetiții spontane, universul mental și comunicațional este scurtcircuitat de nenumăratele semne de întrebare care apar instant și rămân agățate de ancorele emoționale. Suntem neînțeleși sau celălalt se joacă cu noi? Mi s-a părut sau percepția mea este corectă?

Luna Nouă în Gemeni face o conjuncție cu guvernatorul ei, Mercur rx, complicând raporturile și așa fragile și adăugând un plus de presiune într-o situație delicată. Anumite idei sau păreri revin în forță pentru a fi reanalizate, rediscutate și rearanjate, însă înainte de a lua decizii finale este precaut să așteptăm ca ceața să se risipească de pe ochii noștri. Atunci când mintea nu ne ajută, intuiția poate să îi ia locul și să aducă un minim de claritate care mai târziu va confirma sau infirma ceea ce am crezut.

Mercur rx în Gemeni în trigon cu Saturn rx în Vărsător ne conduce către o reevaluare a unor decizii și acțiuni din ultimele 6 luni, arătându-ne nu doar “cozile de pește” în care am lăsat lucrurile, ci și necesitatea de a încheia definitiv un subiect, o relație sau o discuție. Reverificarea argumentelor pro și contra ajută la o mai bună poziționare în raport cu tema sensibilă și la corectarea exceselor de zel sau de interpretare.

Luna Nouă în Gemeni în trigon cu Saturn rx în Vărsător pune frână unui puternic impuls de a ne reconecta la ceva sau cineva din trecut, uitând ca prin minune de toate acele reguli personale și colective care au fost încălcate și prin care am fost nedreptățiți, păcăliți și răniți. Tendința compulsivă de a mai da o șansă își are rădăcinile în teama de singurătate, de a nu fi acceptat sau de a fi exclus din cercul familial și social.

Venus în Rac în trigon cu Jupiter în Pești echilibrează balanța inspirându-ne să fim blânzi, înțelegători și calmi în abordarea persoanelor și contextelor dificile și aducându-ne aminte că pedeapsa și silirea nu sunt măsuri eficiente. Vorba bună, gesturile de afecțiune și compasiunea dezamorsează conflictele și ne pun în contact cu miezul ființei, umanizând și temperând extremele emoționale, critice și ideologice.

Corabia nebunilor de Ștefan Câlția