Luna Nouă în Gemeni – Mascarada

Luna Nouă în Gemeni ne energizează universul mental și ne introduce o nouă metodă de lucru, analiză sau evaluare, a cărei validitate o vom testa in următoarele săptămâni. Posibilitățile deschise în fața curiozității și a nevoii de a face schimb de informații par în acest moment o fântână din care spiritul explorator extrage apa vie a ideilor, teoriilor și opiniilor, însă testul realității va veni abia la sfârșitul lui iulie, cand vom avea de înfruntat un mare obstacol.

Luna Nouă în Gemeni în careu cu Marte în Pești ne confruntă cu o iluzie pe cât de ademenitoare, pe atât de convingătoare, iar compulsia care generează valul de emoții și senzații începe să fie demascată și înțeleasă ca un simplu mecanism obsesiv. Demitologizarea unei experiențe, relații, persoane din viața noastră se face prin observarea și raționalizarea unui comportament care are la bază o lipsă, o neîmplinire sau o negare a unui impuls de bază.

Trigonul Lunii Noi cu Saturn rx în Vărsător ne conduce înapoi în trecut și deconspiră o structură psihică a cărei utilitate și importanță sunt depășite. Chiar dacă de-a lungul timpului protecția a venit dinăuntrul acestui nucelu de putere, pereții închisorii sunt acum vizibili și, cel mai important, plini de fisuri prin care vedem că dincolo de ei o lume nouă, mai conștientă și mai tolerantă, se naște în timp ce noi continuăm să rămânem tributari unui timp dispărut.

Trigonul Lunii Noi cu Jupiter rx în Capricorn ne conferă acea autoritate care este validată de cunoașterea empirică și binecuvântată prin sacrificarea statutului, importanței personale și a judecății de valoare ca funcție autonomă. Abundența specifică arhonului jupiterian, Iao, este risipită prin excese de putere și de resurse care în loc să hrănească oamenii și viața, conferă prestigiu și faimă trecătoare.

Guvernatoul Lunii Noi, Mercur în Gemeni, conjunct la același grad cu Venus rx, ridică semne de întrebare legate de relații, dorințe, plăceri și merite. Cum viitorul nu poate fi construit pe un trecut repetitiv, este important să punem la îndoială atât argumentele folosite în gândire și în conversații, cât și mijloacele prin care obținem satisfacția hedonistă. Dualitatea conține în ea însăși nu doar atitudini conștiente opuse, ci și soluția naturală a unui conflict interior pe care suntem în sfârșit pregătiți să îl stingem.

Capete de oameni și animale, Jan Luyken, 1682