Luna Nouă în Fecioară – Mai mic decât mic

Luna Nouă în Fecioară activează la cote maxime semnul de pământ care o găzduiește alături de alte 3 planete – Mercur, Venus, Marte – și formează un stellium al cărui impact major va fi atât în obiceiurile noastre, cât și în modul de relaționare cu corpul fizic. Mobilitatea semnului semnifică disponibilitatea de a face schimbările necesare și intenția de a obține cele mai eficiente rezultate, iar întreaga conjunctură se învârte în ritm rapid în jurul cuvântului cheie al zodiei: detaliul.

Guvernatorul Lunii Noi, Mercur în Fecioară, își face treaba trimițându-ne informațiile și documentele de studiat înainte de a fixa în piatră ceea ce acum pare că se segmentează, însă orice proces de centrare nu poate începe decât printr-o defragmentare cognitivă și emoțională. Atenția, priceperea, abilitățile intelectuale și manuale sunt îndreptate către un scop care se conturează din ce în ce mai clar, și anume succesul pe termen lung. Conștiinciozitatea și metodele folosite sunt atuurile celor care și-au propus nu doar să execute și să repete mecanic, ci să și înțeleagă în profunzime și să memoreze amănuntele care la final vor face diferența între o atitudine profesionistă și una de amator.

Trigonul planetelor din Fecioară cu Saturn rx în Capricorn ridică miza atât pentru cei care sunt la periferie, cât mai ales pentru cei care își doresc să obțină laurii mult visați, adică victoria decisivă. Deși Saturn mai are aproximativ 3 săptămâni până se va opri din mersul aparent înapoi, mobilizarea generală și individuală începe să trezească ambițiile lumești și să pregătească terenul pentru momentul în care marele malefic va verifica munca depusă în ultimele 4 luni jumătate. Evitarea maturizării și asumării comportamentului infantil, necinstit sau inflexibil cu siguranță nu va fi răsplătiă de cel care își gratifică favoriții cu înțelepciune, măiestrie și viață lungă.

Careul grupului planetar din Fecioară cu Jupiter în Săgetător amplifică exigențele personale și ne constrânge să nu scăpăm din vedere viziunea de ansamblu și să nu ne pierdem în fractali de proporții microscopice. Nanoelementele planurilor, dialogurilor și propunerilor au rolul de a ne ajuta să ne concentrăm pe ceea ce este esențial și nu de a ne arunca într-o manie periculoasă și (auto)distructivă. A ieși din zona de confort uneori presupune a lua în calcul sau a acorda atenție nu doar evidentului și grandiosului, ci și măruntului și aparent nesemnificativului.
Artă de Zdzislaw Beksinski