Luna Nouă în Fecioară – Justețea rațiunii

Luna Nouă în Fecioară ( 17 septembrie 2020 14:00) ne demonstrează puterea detaliilor si a meticulozității aplicată practic. Începând cu faptele și terminând cu informațiile verificate, complexitatea situațiilor de viață și a contextelor obligă la o atenție sporită atunci când în joc se află nu numai viitorul nostru, ci și tot ceea ce am construit până în acest moment. Atenția distributivă nu ne este de nici un folos dacă ne mulțumim doar la a observa și a ordona datele, estompând imaginea de ansamblu care trebuie privită atât pe orizontală, cât și pe verticală.

Trigonul dintre Luna Nouă în Fecioară și Jupiter în Capricorn ne oferă cea mai bună oportunitate de creștere, clarificând o direcție care în ultimele luni părea foarte nedefinită. Concentrarea eforturilor pe o traiectorie care îmbină în mod practic un bagaj de cunoștințe vechi cu unul nou este cheia succesului și a schimbării majore de prespectivă. Extinderea câmpului posibilităților este realizabilă atât timp cât ne asumăm o mai mare implicare în ceea ce putem numi piatra de temelie pentru următorii 12 ani.

Trigonul dintre Luna Nouă în Fecioară și Saturn rx în Capricorn ne face intrarea în liga superioară profesională și ne anunță că a venit momentul să ieșim din hibernare și să consolidăm o poziție pe care o vrem cât mai importantă. Autoritatea are la bază nu doar un titlu sau un statut, ci și o expertiză și o experiență temeinice, demonstrabile și măsurabile. Cuantificarea ultimilor 3 ani este o măsură necesară înainte de ultima și, probabil, cea mai vitală, perioadă de pregătire care anticipează o nouă eră în 2021.

Guvernatorul Lunii Noi, Mercur în Balanță, prins între greii momentului, adică Marte rx în Berbec, Jupiter și Saturn rx în Capricorn, face eforturi considerabile pentru a încheia un conflict înainte de a începe. Din fericire impulsivitatea atât de dragă lui Marte este temperată de mersul lui retrograd și tentațiile de a acționa înainte de vreme, fără plasă de siguranță sau plan de rezervă, pot fi evitate destul de ușor. Între justețea rațiunii și cea a destinului personal și colectiv se dă un război în care prizonierii și învingătorii schimbă rolurile înainte ca noi să știm în care tabără ne aflăm.

Mercur în Balanță în sextil cu Venus în Leu se folosește de toate căile diplomatice pentru a redeschide un subiect și dureros, și enervant, sperând într-o soluționare fără certuri. Dacă miza este ultimul cuvânt sau repararea orgoliului rănit, atunci întreaga experiență va fi fost în van, iar șansa de a depăși un blocaj mental, emoțional ori spiritual va rămâne nevalorificată.

Păcăliciul care râde, cca. 1540, autor necunoscut