Luna Nouă în Fecioară / Virgo New Moon

Luna Nouă în Fecioară – Iluzia perfecțiunii

Luna Nouă în Fecioară (27 august 2022 h11:16) sacrifică iluzia tentantă a perfecțiunii și complezenței în favoarea unei perspective mai cuprinzătoare și mai realistă, hașurând porțiuni ale peisajului intrapsihic și indicând posibile soluții. Detaliile pe care nu le vedem sau pe care le evităm sunt împletituri fine care fac legătura între situații, evenimente, relații și tipare ce conțin în însăși amintirea lor germenii unui nou început lipsit de naivitatea și indolența anterioare.

Luna Nouă în Fecioară în careu cu Marte în Gemeni convinge prin argumente superficiale și nevalide pe cei care își fixează atenția asupra aspectelor puțin relevante și refuză să recunoască importanța sau utilitatea unei conversații deschise și sincere. Vorbele în doi peri, nehotărârea, interpretarea cvasi-logică, jocurile de cuvinte și lipsa de asumare fac ca dialogurile să fie unilaterale și confuze, fără o concluzie clară sau un rezultat satisfăcător. Acțiunile înteprinse pe baza opiniilor celorlalți vor avea consecințe majore în perioada 30 octombrie 2022 – 12 ianuarie 2023, când Marte va retrograda și va deconspira poziția duală.

Mercur în Balanță, guvernatorul Lunii Noi în Fecioară, în opoziție cu Jupiter rx în Berbec, antrenează o serie de discuții în jurul unei teme mai vechi, posibil deschisă acum 12 ani, și schimbă un așa-zis adevăr, o realitate interioară, în opusul ei, prin intermediul abilității de a vedea multiple puncte de vedere și de a le cântări pe talerul echilibrului. Conștientizarea și acceptarea faptului că nu întotdeauna vom obține un răspuns la întrebările noastre și nu întotdeauna vom primi scuzele datorate ajută la eliberarea mentală și la ieșirea din caruselul obsesiei.

Mercur în Balanță în trigon cu Marte în Gemeni accelerează un proces interior a cărui profunzime ne scăpa și pe care îl consideram ca având o consecință minoră. Mesajele pot fi însoțite de declarații care fac cunoscute intențiile de pace și împăcare, însă chiar dacă la suprafață tendința este de a îngropa securea războiului și de a semna un armistițiu, sentimentele de nedreptate și de revoltă răbufnesc chiar în mijlocul propoziției. Planurile de viitor care nu lasă loc hazardului și spontaneității vor fi o sursă de dezamăgire majoră în următoarele luni.

Marte în Gemeni în sextil cu Jupiter rx în Berbec reia un traseu pe care l-am abandonat sau l-am pus pe pauză din lipsă de inspirație, de încredere sau de colaboratori. Abordarea mai relaxată și facilitarea accesului la informație fie făcând-o publică pe mai multe platforme sociale, fie folosind un limbaj ușor de înțeles, au un impact mai mare asupra produsului final sau proiectului personal. Încercările repetate întăresc experiența directă în urma căreia putem face alegeri mai înțelepte și mai potrivite cu scopul nostru.

Venus în Leu în opoziție cu Saturn rx în Vărsător desface legăturile care s-au bazat pe valori egotice, pe vanitate și pe dorința de a demonstra sau de a impresiona. Prin lecția smereniei și a omeniei se va consolida următorul capitol al vieții sociale și relaționale, iar accentul căzut prea mult pe dorințele artificiale, pe impunerea voinței, pe teatralizarea și pe victimizarea narcisiacă va fisura fundația personalității și va întări defensele și orgoliul.

Învelișul gândurilor de Daniela Frumușeanu