New Moon in Capricorn - Last details

Luna Nouă în Capricorn – Ultimele detalii

Luna Nouă în Capricorn (13 ianuarie 2021 07:00) completează cu ultimele detalii lecția anilor 2017-2020 marcați de tranzitul saturnian prin acest semn și de nesfârșite provocări și condiționări. Stimulându-ne ambiția și dorința de reușită, Luna Nouă în Capricorn ne reamintește că scopul ultim al oricărei dificultăți nu este cucerirea acesteia, ci dobândirea unor abilități care ne vor ajuta de-a lungul întregii vieți și consolidarea resurselor interioare ca rezistența în fața adversităților, tenacitatea și răbdarea.

Luna Nouă în Capricorn în conjuncție cu guvernatorul ei, Saturn în Vărsător, ne oferă o viziune rapidă a direcției în care viitorul se află, odată ce vom renunța la cutumele învechite, regulile depășite și sistemele imuabile. Originalitatea cuplată cu abordarea practică conduce la rezultate neobișnuite, ieșite din tipare si chiar la deviații până când vom învăța să ne adaptăm intelectual la noua paradigmă. Experiența devine așadar marea piatră de încercare pentru o epocă a cărei principală mantra, a ști, este în mod evident incompletă.

Luna Nouă în Capricorn în careu cu Marte în Taur țintește materializarea aspirațiilor profesionale și financiare, însă seriozitatea și austeritatea capricorniene se opun hedonismului și senzualității tauriene. Între determinarea de a avea succes și modalitatea de acțiune se află un inconvenient de natură să ne arate că nu întotdeauna un plan bine gândit are si finalitatea așteptată, așa cum o activitate neutră poate influența în mod neașteptat cursul evenimentelor.

Saturn, Jupiter și Mercur în Vărsător ușurează tranziția de la o perioadă greoaie, în care limitele individului și societății au creat haos în mințile și sufletele instabile vulnerabile în fața nenumăratelor restricții și informații obscure, la o epocă în care, pe lângă excese și excentrități, vom fi martorii unor descoperiri și inovații extraordinare. Frenezia intelectuală și comunicarea din ce în ce mai rapidă la distanță accelerează salturile tehnologice și culturale, realitatea părând desprinsă dintr-un experiment cuantic.

Saturn, Jupiter și Mercur în Vărsător în careu cu Marte în Taur reprezintă continuarea într-un registru diferit a unor foarte dificile sarcini care pe parcursul verii și toamnei anului trecut ne-au solicitat la maxim nervii, încrederea și speranța. Mutarea careului pe semne fixe adâncește ruptura dintre binele propriu și cel colectiv, dintre interesele personale și cele ale societății.

Saturn de Vania Zouravliov