Luna Nouă în Berbec – Traiectoria

Luna Nouă în Berbec (1 aprilie 2022 h09:24) eliberează energia pe care am folosit-o pentru a reprima, refula sau nega o realitate a vieții care nu mai suportă amânare sau ignorare. A face, a acționa și a îndrăzni sunt verbele-mantră în jurul cărora începe să se lege o poveste pe care n-am fi îndrăznit să o credem posibilă cu ani în urmă, însă care s-a maturizat suficient în inconștientul personal și a căpătat consistența unui nou capitol.

Luna Nouă în Berbec în conjuncție cu Mercur expulzează fragmente de gânduri și de idei cu forța necontrolată a impulsului primar, lăsând în grija noastră să punem cap la cap raționamentele care fac posibilă această provocare. Deși uneori devenim nerăbdători cu progresul și procesul necesar, e important să ne păstrăm calmul și să reflectăm cu atenție la ceea ce destinul ne propune. Rezistențele mentale, încăpățânarea și mândria sunt eșecuri de adaptare și de maturizare și au un cost semnificativ pentru viitorul nostru.

Marte în Vărsător, guvernatorul Lunii Noi, confirmă că un conflict întâmpinat cu valorile libertății, egalității și independenței este un conflict câștigat din punct de vedere moral, uman și spiritual. Orice efort comun, de grup sau colectiv, înseamnă un pas înainte pe lungul și anevoiosul drum către conștientizare, emancipare și îmbunătățire. Războiul cu arma în mână este o relicvă a trecutului sângeros care a lăsat urme de neșters în amintirile generațiilor ce ne-au crescut, iar cei care nu înțeleg că viitorul este doar în față sunt cei care au picat testul vieții.

Marte conjunct Saturn în Vărsător ne învață să fim obiectivi și calculați în evaluările pe care le facem și să luăm decizii gândindu-ne la traiectoria pe care vrem să o imprimăm existenței noastre. Viitorul pe termen mediu și lung trebuie să fie în centrul preocupărilor noastre actuale, iar constrângerile văzute ca pe un factor de creștere și responsabilizare, și nu ca pe o limitare. Restricțiile pe care le impunem sau la care suntem supuși sunt consecințe fie ale unui stil de viață superficial și haotic, fie ale unor hotărâri neluate la timp și ocolite.

Jupiter conjunct Neptun în Pești (7 – 18 aprilie 2022) agravează iluziile pe care în mod inconștient sau semiconștient le-am alimentat de-a lungul anilor, în special cele care întrețin o anumită poveste de care ne simțim strâns legați. Idealizarea unei persoane apropiate, înfrumusețarea unei relații sau scuzarea unui comportament reprobabil în numele unei înșelătoare evoluții spirituale sunt simptome ale unei imaginații contaminate de conținuturile amorfe ale lumii arhetipale și înecate în propriul întuneric.

Dumnezeul legendelor cosmogonice de Ioana Rădulescu