Luna Nouă în Berbec – Revelația începutului

Luna Nouă în Berbec (12 aprilie 2021 h05:30) converge către un timp și un spațiu originar, un punct interior de mare intensitate și precizie ale cărui pulsații s-au răsfirat într-un evantai de experiențe, evenimente și consecințe greu de anticipat și de perceput. Revelația începutului, acel moment de o deosebită importanță concretă și simbolică, ne dezvăluie o legătură unitară între secvențele aparent disparate și cauza primordială.

Luna Nouă în Berbec în conjuncție cu Venus mărește viteza cu care reacționăm la stimulii emoționali puternici și marchează instituirea unei relații sau a unui capitol nou-nouț, axat pe nevoile și dorințele individului. Refuzul de a (re)intra într-un schimb simbiotic și de a ne lăsa conduși de empatie, milă sau simpatie poate părea crud și brutal, însă responsabilitatea de a ne îngriji de și pe noi înșine este, fără doar și poate, singura modalitate de a avea raporturi sănătoase și echilibrate.

Marte în Gemeni, guvernatorul Lunii Noi în Berbec, în sextil cu trioul Luna-Soare-Venus în Berbec cooperează aducând în ecuație informații noi, scenarii și posibilități. În loc să oscileze între trecut sau viitor, acum sau altă dată, poate așa sau poate invers, Marte este oprit de intensa și focalizata energie a Berbecului care îi arată direcția de mers și tema de rezolvat. Comunicarea transparentă aduce clarificări pe mai multe nivele psihice și mijlocește înțelegerea profundă.

Jupiter în Vărsător în sextil cu Luna-Soare-Venus în Berbec convinge prin puterea exemplului și dă forță principiilor pe care le expune elocvent și riguros. Etica, cea mai înaltă valoare umană, are în acest context un rol determinant în expunerea coerentă a observațiilor personale și științifice. Conversațiile filosofice, politice sau spirituale au o mai mare greutate atunci când sunt completate de informații autentice și verificabile.

Mercur în Berbec în sextil cu Saturn în Vărsător dă greutate conversațiilor și este ținut în frâu de maturitatea saturniană nederanjată de excese și superficialitate. Cu calm, răbdare și netulburat de scepticism și de lipsa de seriozitate, realismul saturnian dă formă încet și sigur conținuturilor conștiente și inconștiente ce așteaptă de multă vreme să fie sortate, clasificate și integrate în sistemul de gândire.

Shaman de Constantin Crenganiș