Luna Nouă în Balanță – Tiparul relațional

Luna Nouă în Balanță (6 octombrie 2021 14:05) imprimă un ritm alert vieții de cuplu și colaborărilor care ajung într-un punct culminant. Tensiunea crește, iar calmul aparent și dorința de armonie sunt spulberate de o lovitură neașteptată care contrazice declarațiile anterioare. Sabia care cade sfarmă până la ultima intenție de conciliere și face loc adevăratelor noastre dorințe și planuri, ascunse până și de noi însene.

Luna Nouă în Balanță conjunctă cu Marte provoacă la un dialog politicos și tăios în urma căruia anumite aspecte esențiale ale tiparului relațional sunt evidențiate. În numele corectitudinii și a exprimării libere părțile își comunică păreri și impresii care maschează sentimentele și scopurile reale. Precizia cu care sunt făcute observațiile face parte dintr-o strategie de reechilibrare a balanței puterii care de multă vreme se înclină doar într-o parte.

Luna Nouă în trigon cu Saturn rx în Vărsător deschide cadrul abordării unor teme mai vechi, teme care s-au consolidat atât de bine în structurile noastre mentale și au creat adevărate fortărețe interioare, indestructibile și inflexibile. Cuvântul, instrumentul rațiunii, se deplasează pe o axă ai cărei poli aparțin sferei intelectuale, încercării de a înțelege și a transmite mesajul.

Luna Nouă în Balanță în trigon cu Jupiter rx în Vărsător menține vie o speranță care cândva a constituit însăși baza relației, însă în prezent e mai degrabă o proiecție naivă și nerealistă a unor vechi și dragi aspirații. Spațiile comune dintre noi și celălalt se umplu cu resemnare și dezamăgire, iar saltul înainte presupune sacrificarea voluntară a unei părți din noi identificată cu o imagine, un statut sau un rol.

Mercur rx în Balanță în trigon cu Jupiter rx în Vărsător ne întoarce într-un trecut ale cărui urme se văd și astăzi în filosofia noastră de viață, în așteptările și planurile de viitor. Analizarea posibilităților și calcularea riscurilor și câștigurilor este o etapă necesară pentru următorul ciclu de creștere care va începe în decembrie. Idei mai vechi reapar în câmpul conștiinței și îmbracă forme noi, moderne și adaptate la realitatea curentă.

Venus în Scorpion, guvernatoarea Lunii Noi, în careu cu Jupiter rx în Vărsător amplifică trăirile intense și deznădăjduitoare și aplică presiune asupra punctelor nevralgice din relație. Obiectivitatea este o provocare pentru sufletele chinuite de neîncredere, capricii și hedonism, iar răspunsul poate întârzia să apară sau poate lipsi complet.

Fotografie de familie de Dragoș Pătrașcu