Luna Nouă în Balanță – Înșiră-te, mărgăritare

Luna Nouă în Balanță (16 octombrie 2020 h22:30) schimbă firul poveștii de viață pe care am țesut diverse modele cu ajutorul amintirilor, al părinților și rudelor, într-un ghem încâlcit de fapte, mituri și supoziții din care cu greu putem recupera frânturi de adevăr, cioburi de experiențe, resturi de personalitate. Strădaniile nu sunt suficiente pentru a menține intactă imaginea despre sine, origini și existență, iar mărgăritarele de pe șirag cad una câte una și se sparg la contactul cu realitatea implacabilă.

Luna Nouă în Balanță în opoziție cu Marte rx în Berbec ne conduce la sursa acceselor de furie a căror intensitate corespunde zbuciumului interior. Energia dinamică și rapidă a lui Marte preferă întotdeauna o direcție exterioară ființei, însă retrogradarea astrului roșu a făcut ca acest proces să fie inversat și întreaga forță să fie dirijată inconștient către interior. Provocările pe care eram gata să le înfruntăm cu mâinile goale acum câteva săptămâni s-au transformat în pedepse, ordalii și conflicte violente de natură psihică.

Luna Nouă în Balanță în careu cu Jupiter în Capricorn alimentează ambițiile lumești prin care căutăm să ne satisfacem setea de putere, de succes și de prestigiu, căzând astfel în capcana nemiloasă a ereziilor ideologice și principiale. Singura dorință este de a păstra cu orice preț statutul, percepția și opinia publică perfecte doar în aparență, iar mănușa de catifea care îmbracă pumnul de fier este moștenirea generațiilor anterioare și face parte din însemnele familiilor în care ne-am născut.

Luna Nouă în Balanță în careu cu Saturn în Capricorn întârzie o alianță care încalcă limite ce țin de o rânduială nescrisă, ținându-ne în suspans până vom izbuti să găsim cauza primară a impulsului de unificare.Ceea ce rezidă în spatele acțiunilor și purtării noastre este chiar cheia cu care putem descuia o firidă fermecată și ascunsă în adâncurile uitate ale conștiinței și care păstrează de ani secretul începuturilor noastre ca ființe de sine stătătoare.

Venus în Fecioară, guvernatoarea Lunii Noi în Balanță, în sextil cu Mercur rx în Scorpion și în trigon cu Jupiter în Capricorn, își schimbă hainele de seducătoare cu cele de vindecătoare și coboară în lumea obișnuită unde durerea și bolile înlocuiesc iubirea și plăcerile. Leacurile pentru trup și suflet sunt uneori identice cu otrăvurile care ne-au inflamat organele spirituale și fizice, singura diferență fiind înțelegerea intuitivă a misterioasei noțiuni de echilibru psiho-somatic.

Fotografie de Celia Basto