Eclipsa de Luna in Leu

Eclipsa totală de Lună în Leu – 2.0

Azi la 15:26 a avut loc eclipsa totală de Lună în Leu, fenomen astrologic de mare însemnătate pentru zodiile fixe Taur, Leu, Scorpion și Vărsător care vor trece prin metamorfoze radicale legate de relații (Vărsător), carieră (Scorpion), casă (Taur) și personalitate (Leu). Eclipsele totale sunt purtătoare de schimbări majore în destinul individual și colectiv, aducătoare de șanse și de oportunități, și au capacitatea de a construi sau a rupe căsătorii, familii, cariere, vieți.

Guvernatorul acestei eclipse este chiar Soarele din Vărsător care la momentul culminant făcea o conjuncție cu Venus în același semn. Obiectivitatea și detașarea emoțională sunt privilegiile caracterelor tari care au învățat că este mai bine să renunțe să se pună de-a curmezișul sorții implacabile. În fața voinței divine toți oamenii, indiferent de rangul, puterea și importanța lor lumească, devin egali și sunt tratați cu aceeași monedă.

O persoană însemnată pentru noi va dispărea definitiv sau va fi din ce în ce mai puțin relevantă, o relație de dragoste se va transforma în amiciție indiferentă, o nouă profesie ne deschide alte orizonturi, o mutare de domiciliu ne împinge să începem viața pe cont propriu. Etapa care stă să înceapă va fi de mare anvergură și va conține în ea însăși posibilitățile viitorului, însă pentru a atinge acest nivel este nevoie de o curățenie prealabilă în toate domeniile importante ale existenței.

Marte în Săgetător, planeta acțiunii, curajului și agresivității, sprijină eclipsa de Lună și ne dă avântul necesar pentru a ne deschide în fața modalităților multiple în care ne putem modela perspectivele și așteptările. A ieși din zona de confort, cunoscută și familiară, și a păși pe un teritoriu virgin, nemarcat de experiențele dureroase ale trecutului, este un act de îndrăzneală și de determinare. Ruinele fumegânde ale unui stil de viață, unei speranțe sau unei iubiri apuse luminează calea către ce va fi să fie și către miriadele de probabilități.

Mercur se află la ultimul grad și minut din Capricorn, pe cale de a se desprinde de vechile modele mentale, de gândire, comunicare și învățare, și pregătit pentru aventurile inedite către care ne îndreptăm cu toată viteza. Claritatea și elocvența cu care ne prezentăm ideile, opiniile și convingerile în fața celorlalți ne vor susține cauzele și scopurile. Cu cât ne vom orienta mai mult, din proprie inițiativă, spre ce va să vină, cu atât zeii ne vor binecuvânta cu darul persuasiunii ce va atrage exact persoanele de care avem nevoie.

Centrul de Dan Hillier