Eclipsa totală de Lună în Vărsător - Utopia normalului

Eclipsa totală de Lună în Vărsător – Utopia normalului

Azi, 27 iulie 2018, la ora 23:20, are loc Eclipsa totală de Lună în Vărsător, cu Soarele conjunct Nodul Nord în Leu în opoziție cu tripla conjuncție Luna-Nodul Sud-Marte în Vărsător. Gradul 5 al Eclipsei este reprezentat de imaginea unei femei în spatele căreia merge un bărbat și semnifică o persoană nerăbdătoare. – Astrologicall Opticks, Johannes Angelus, 1655

Conjuncția Soare-Nod Nord în Leu scoate la iveală talentul de actori și actrițe a căror scenă este anturajul apropiat și care ies din strâmtoarea ego-ului pentru a personifica la superlativ calitățile și defectele semnului de foc: generozitatea, nevoia de atenție, simțul umorului, narcisismul, optimismul și rigiditatea. Asistăm spre surpriza noastră la o desfășurare de caractere și roluri regale și princiare ce alcătuiesc o paletă interesantă și atrăgătoare de trăsături umane, însă ne întrebăm dacă mai există ceva sub ambalajul frumos împachetat sau asta este tot.

Luna în Vărsător lângă Nodul Sud și Marte rx declanșează reacții emoționale care de astă dată pot fi mascate foarte ușor cu indiferență și detașare, iar pentru multe dintre noi calea de ieșire din situațiile sociale sufocante este de a ne retrage în mintea noastră și de a nu (ne) permite să facem remarci inteligente și acide, așa cum am fi tentate. Agresivitatea verbală este la cote minime și se simte o nemulțumire vis-a-vis de societate și libertățile acesteia, care în aceste zile sunt încălcate în cele mai flagrante și grave moduri cu putință.

Opinia publicului larg (Luna) este eclipsată de o aparentă pasivitate și lipsă totală de interes față de subiecte mai vechi pentru care nu s-a găsit nici o rezolvare decentă și care continuă să atârne greu în viețile oamenilor. Guvernatorul Eclipsei este Saturn rx în Capricorn care, înainte de a începe faza a doua de consolidare în septembrie, se asigură că nu va mai rămâne piatră pe piatră din structurile vechi care ne țin blocate într-o viață anterioară. Lipsa de răspunsuri dramatice și în forță se datorează lehamitei și oboselii extreme pe care majoritatea o resimțim adânc în oase și în corp.

Soarele în Leu în opoziție cu Marte rx în Vărsător constelează un Animus colectiv cu tendințe puternice de a controla și a obține puterea prin orice mijlloace posibile în lipsa unei rezistențe sociale organizată și structurată. Exagerarea comportamentului arogant și a afișării opulenței de către marionetele de hârtie ale eminenței cenușii nu mai stârnește suficientă revoltă fățișă cât să impună o anumită conduită, iar imperiul imbecililor acaparează nestingherit și ultima fărâmă de decență, înțelepciune și modestie.

UTOPÍE, utopii, s. f. 1. Ideal, concepție politică sau socială generoasă, dar irealizabilă (din cauza condițiilor obiective date). 2. Proiect imaginar, fantezist, irealizabil. – Din fr. utopie.