Eclipsa de Lună în Rac – Physis

Eclipsa de Lună în Rac readuce la suprafață teme deschise în vara anului 2019, continuând să stârnească discuții a căror greutate emoțională devine din ce în ce mai greu de suportat. Relațiile de familie sunt încordate pe fondul acestei lupte de putere între matriarhat și patriarhat, între stabilitatea emoțională și durerea provocată de trădare, rigiditate sau nepăsare. Trecutul cu ale lui reguli nescrise este un obstacol în calea progresului și a liniștii sufletești, iar anumite decizii trebuie acceptate fără a încerca să înțelegem de ce. Alegerile și faptele noastre spun mai mult decât o mie de declarații făcute de dragul imaginii sau a aparanțelor.

Luna în Rac în opoziție cu conjuncția cvadruplă Soare-Mercur-Saturn-Pluton în Capricorn reușește să clatine din temelii vechi structuri sociale, familiale sau psihice al căror rol și importanță nu mai sunt de actualitate, deschizând astfel drumul pentru o nouă epocă. Conflictul între ceea ce avem nevoie și ceea ce ni se impune este unul cât se poate de real și modul în care facem față presiunii uriașe stabilește de pe acum limitele pe care nu suntem dispuși să le trecem. Conștiința, rațiunea și regulile fixe sunt transformate sub ochii noștri de o forță invizibilă, misterioasă și implacabilă, forța nucleară a inconștientului personal și colectiv.

Tendința de a ne agăța de ceea ce este familiar și de a păstra intacți parametrii între care se desfășoară existența noastră este spulberată de realitatea brută și necosmetizată care reflectă necesitatea schimbării la nivel macro și micro, personal și societal, individual și tribal. După o perioadă de doliu după pierderile materiale, emoționale și spirituale, un suflu de viață nouă ne va anima și motiva să reconstruim ceea ce acum pare pierdut pentru totdeauna. Naivitatea, ignoranța și superficialitatea sunt trăsături care costă din ce în ce mai mult pe fiecare dintre noi, iar consecințele dezastruoase pe care acum le trăim ar trebui să ne facă mult mai atenți la pericolul repetării aceluiași tipar comportamental, mental și afectiv.

Cireașa de pe tort este careul între Venus în Vărsător și Marte în Săgetător, aspect conflictual care întregește tabloul astrologic actual. Războinicul întâlnește amazoana, iar confruntarea celor doi se traduce printr-o ruptură fundamentală în cel puțin una dintre relațiile importante din viața noastră. Cum libertatea este punctul comun al celor două zodii, fiecare dintre noi ne străduim să ne păstrăm independența în numele unei așa zise emancipări și încă nu știm sau nu înțelegem că dansul între doi oameni nu presupune cătușe și închisori, ci respect, acceptare și libertate de exprimare.

Artă de José Gabriel Alegria Sabogal